Åben opvaskemaskine som skal installeres

Det skal du have styr på inden du anskaffer dig en opvaskemaskine

Der er ikke mange mennesker, hvis favorit aktivitet er at vaske op i hånden. Vi vil meget hellere have en opvaskemaskine til at klare ærterne for os. Derfor har de fleste af os den dag i dag, en opvaskemaskine installeret i køkkenet. Og de som ikke har, vil gerne have det. Der er dog nogle ting du skal have styr på, inden du går ud over investerer i en opvaskemaskine. Den er nemlig ikke meget værd, hvis du ikke har får den installeret et praktisk sted i køkkenet.

 

Hvor opvaskemaskinen skal stå

Et af de første spørgsmål du skal have besvaret, inden du køber en opvaskemaskine er: Hvor skal den stå? Hvis du ikke har plads til en opvaskemaskine i køkkenet, så giver det ikke meget mening, at købe en. Bor du f.eks. i en lille lejlighed eller et studieværelse, vil det give meget bedre mening, at anskaffe dig en lille bordopvaskemaskine i stedet.

Lad os antage, at du har plads til en opvaskemaskine i køkkenet. Det kan være der er plads hvor et køkkenskab er nu, eller der er plads for enden af køkkenbordet. Under alle omstændigheder, er det vigtigt, at du måler op, der hvor du tænker den skal stå. Opvaskemaskiner kommer nemlig i mange forskellige størrelser. Når du ved hvad målet på pladsen er, kan du gå ud og anskaffe dig en opvaskemaskine der passer dertil.

 

Strøm og vandforsyning

Der er hovedsageligt 2 væsentlige drivkræfter, der kræves for at opvaskemaskinen fungerer. Det er henholdsvis vand og strøm. Mangler en af de to, får du ikke vasket mange tallerkener op. Det er derfor vigtigt, at der er mulighed for både at installere strøm- og vandforsyning, der hvor opvaskeren skal stå.

Med hensyn til strømforsyning, skal stikket til opvaskeren blot sættes i en stikkontakt. Med hensyn til vandforsyning, skal opvaskemaskinen både kunne få vand, og komme af med det igen. Det er dermed både en vandforsyning og et afløbsrør som er nødvendigt. Det kan ofte installeres samme sted, som køkkenvasken er det. Det er derfor en fordel, at du ikke placerer opvaskemaskinen alt for lang væk for køkkenvasken.

 

Installering af opvaskemaskinen

Når du nu har sikret dig at du har plads til en opvaskemaskine, og at du har både strøm- og vandforsyning tilgængeligt, til at få den til at fungere, så skal du have den installeret. Det nemmeste er naturligvis, at få en professionel VVS-installatør til at installere den for dig. Det er dog ikke det mest økonomiske valg. Heldigvis, er det i de fleste tilfælde muligt, at installere den selv. Det kræver blot at du følger en installation af opvaskemaskine guide. Bliver det for besværligt for dig, kan du evt. ring til din far, en onkel eller anden person, som du kan være heldig har lidt forstand på det. Hvis ikke skal du have fat i en professionel VVS’er.

Køber du en ny opvaskemaskine, vil der naturligvis også følge en guide til installation med. De er som regel ikke svære at følge, men det kan dog være, at du kommer til at mangle et stykke eller to. Her kan en professionel VVS-installatør være til stor hjælp.